Bestuur

Marc Blom, voorzitter

Dr. M. (Marc) B.J. Blom is werkzaam als psychiater en Directeur Zorg bij PsyQ Beheer van de Parnassia Bavo Groep. Hij promoveerde in 2007 op het proefschrift Combination treatment for depressed outpatients, over de effectiviteit van combinatiebehandeling in de behandeling van depressie. Hierin werd onder andere de werkzaamheid van IPT onderzocht. Hij publiceert regelmatig in Nederlandstalige en internationale tijdschriften. Marc Blom is voorzitter en supervisor bij de Nederlandse Vereniging voor Interpersoonlijke Psychotherapie.

Kosse Jonker, penningmeester

Kosse Jonker (1958) is klinisch psycholoog/psychotherapeut. Hij heeft een brede achtergrond op het gebied van psychiatrie en psychotherapie. De psychotherapeutische vaardigheden liggen op het gebied van cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en interpersoonlijke psychotherapie. Van 1991 is hij actief op het gebied van de IPT als psychotherapeut, supervisor, trainer en docent. Samen met Marc Blom deed hij onderzoek naar de effectiviteit van IPT. Momenteel is hij manager zorg bij het programma Somatiek & Psyche van PsyQ in Rotterdam.

Dina Snippe, secretaris

Dina Snippe is BIG-geregistreerd psychotherapeut en werkt in eigen bedrijf: “Snippe-Supervisie” en bij G-kracht, Psychomedisch Centrum in Delft.
Als groepspsychotherapeut heeft zij als een van de eersten in Nederland Interpersoonlijke Psychotherapie toegepast in een ambulante groep (IPT-G). In 2003 schreef zij hierover een artikel in het Handboek Groepspsychotherapie. Na negen jaar ervaring met deze vorm van groepspsychotherapie en het systematisch afnemen van vragenlijsten bij de deelnemers verscheen in 2009 haar boek: “Ïnterpersoonlijk psychotherapie in een ambulante groep”.
Dina Snippe is opleider, supervisor en lid van de opleidingscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie en opleider, supervisor en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Interpersoonlijke Psychotherapie. Zij geeft cursussen over IPT in groepen bij de RINO’s en in-company.

Alex de Ridder

Psychiater/directeur divisie ouderen Altrecht; trainer IPT.

Michael van den Boogaard

Michael van den Boogaard is psychiater en geregistreerd systeemtheoretisch psychotherapeut bij de NVRG. In 1997 volgde hij de IPT opleiding bij Marc Blom en Kosse Jonker. Hij deed hij onderzoek naar de invloed van “patiënt-treatment matching “ op de therapeutische alliantie en uitkomst. In 2000 participeerde hij in de “second Dutch National Survey of General Practice” met een deelstudie naar de invloed van causale attributies op adherentie bij depressieve patiënten. Momenteel werkt hij als psychiater en manager zorg bij het behandelprogramma depressie van PsyQ in Rotterdam. Hij is IPT supervisor en is bezig met het afronden van zijn proefschrift over het gebruik van de “Negotiated Approach” bij de behandeling van depressieve stoornissen.

Follow us

Volg ons op LinkedIn

Login

IPT leden kunnen hier inloggen

Follow us

Volg ons op LinkedIn