• Therapie

  Interpersoonlijke psychotherapie (IPT) is een van de meest onderzochte gesprekstherapieën voor de behandeling van ambulante depressieve patiënten.

  Lees meer

 • Lidmaatschap

  Wil je IPT-therapeut worden? Lees hier hoe je lid kunt worden van de vereniging.

  Lees meer

 • Scholing

  Vind een goedgekeurde basiscursus of log in als lid van de vereniging om trainingsmateriaal te raadplegen.

  Lees meer

 • Therapeut zoeken

  Op zoek naar een IPT-therapeut? Vind hier een erkende IPT-therapeut in jouw regio.

  Lees meer

Wat is Interpersoonlijke Psychotherapie?

Interpersoonlijke psychotherapie (IPT) is een kortdurende, focale, steunende gesprekstherapie specifiek ontworpen voor de behandeling van ambulante depressieve patiënten. Naast depressie wordt IPT ook toegepast bij boulimie. IPT is opgenomen in de richtlijnen voor de behandeling van depressie en van eetstoornissen. Daarnaast worden inmiddels verschillende andere psychische stoornissen ook met IPT behandeld.

IPT is gebaseerd op de gedachte dat veranderingen in het aantal of de aard van belangrijke relaties een depressie kunnen uitlokken bij mensen die daar gevoelig voor zijn.

Lees meer over IPT

Hoe zoek ik een Therapeut

Op zoek naar een IPT-therapeut? Via onderstaande knop kun je een erkende IPT-therapeut of IPT-supervisor in jouw regio zoeken. Of je kijkt op het kaartje op deze pagina om er een te selecteren.

Zoek een IPT-Therapeut

Vind een Therapeut

 • Home

Fout

reCAPTCHA plugin benodigd een site sleutel die ingesteld moet worden in de parameters. Neem contact op met de websitebeheerder.

Vul het e-mailadres in dat bij uw account hoort. Er zal een verificatiecode naar uw e-mailadres worden verzonden. Wanneer u de verificatiecode heeft ontvangen kunt u een nieuw wachtwoord kiezen voor uw account.

(optioneel)

Follow us

Volg ons op LinkedIn

Login

IPT leden kunnen hier inloggen

Follow us

Volg ons op LinkedIn